С високо емоционални събития  и народни веселия Ловеч отпразнува Деня

...
С високо емоционални събития  и народни веселия Ловеч отпразнува Деня
Коментари Харесай

Ловеч отпразнува Деня на Независимостта с концерт и народно веселие

С високо прочувствени събития  и национални радостния Ловеч отпразнува Деня на Независимостта 22 септември.

Вечерта се състоя концертът на Христо Косашки, който внесе доста патриотично въодушевление. Младият национален артист извърши „ Песен за България “, „ Ако се заженя “,  „ На хорото “  и други Пред сцената в Бившата казарма  се извиха националните танци,  развя се националният  трикольор. Сред  хваналите се на хорото  бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. В същото време по скалите на хълма Стратеш течеше светлинният надпис „ Честит празник! “ Вечерта приключи с обилна заря.

Концертът на Христо Косашки беше част от четиридневната стратегия на  фестивала „ Ритъмът на България “.

На  23 септември, петък, програмата включва  дефиле и концерт на Представителен общински духов оркестър Ловеч от 17 часа, а от 19 часа е концертът  на квартет „ Славей “. В  събота от 10 часа стартира фестивалната  стратегия с осъществявания на участниците, а от 18 часа е концертът  на Здравко Мандаджиев. На 25 септември, неделя,  е конкурсната стратегия с осъществявания на участниците с начало 10 часа, на финала от 18 часа е концертът на Станислава Димитрова – Съни.

Всички събития са в Бившата казарма в центъра на Ловеч при вход свободен. Там са ситуирани и павилиони на майстори на национални занаяти, шатри за лакомства,  храна и питиета.

Организатори са НЧ „ Бяла Анаста 2016 “, НЧ „ Напредък – 1920 година “ и Модна къща „ Перлита “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР